Minister Kuipers opent nieuw Isala ziekenhuis in Meppel

Foto: Frans Paalman

Ernst Kuipers, minister van VWS, opende op 10 juni 2022 het nieuwe ziekenhuis van Isala in Meppel. De schaar waarmee de minister het lint doorknipte, werd gebracht door een medisch drone. Dezelfde drone die in de toekomst tussen Isala Meppel en Isala Zwolle medische spoedtransporten gaat verzorgen.

Minister Kuipers heeft een speciale band met Meppel. ‘Ik ben geboren in Meppel en mijn vader was hier jarenlang huisarts. Daarom vind ik het leuk om hier te zijn. Jullie hebben een prachtig ziekenhuis neergezet. Een ziekenhuis waar je trots op mag zijn. Mijn allereerste lint als minister’, vertrouwt Kuipers het publiek toe. Isala Meppel is officieel geopend. Na de opening krijgt Kuipers nog een rondleiding in het ziekenhuis en schudt hij de hand van meneer Santinge.

‘Voor een opening zijn er drie dingen nodig’, zei transitiedirecteur Mariska de Groot. ‘Een lint, een schaar en een hoogwaardigheidsbekleder.’ Het lint werd aan elkaar geknoopt door medewerkers en genodigden en lag al klaar. Dan de schaar… Iedereen keek naar een groot scherm. Een drone vloog over het Reestdal richting het ziekenhuis. Toen verscheen de drone in beeld en landde op het dak. Medewerkers pakten de schaar uit de drone en brachten deze naar het podium.

Richard Korteland burgemeester van Meppel herinnert zich nog goed de dag dat hij samen met anderen de eerste paal van het ziekenhuis de grond insloeg. ‘Dat was begin 2020 en in andere weersomstandigheden. Het is enorm belangrijk dat dit ziekenhuis er is. Niet alleen voor de zorg, maar ook voor de werk- en opleidingsmogelijkheden die dit biedt in de regio. Zoals de Raad van Bestuur zegt: het moet het beste streekziekenhuis van Nederland worden. Daar spreek ambitie uit.’

Bestuursvoorzitter Rob Dillmann: ‘Ik ben blij dat wij deze opening met elkaar kunnen vieren. Het is een prachtig feest. Het ziekenhuis is een gebouw dat werkt en wat er ook nog mooi uitziet. Een groot compliment aan iedereen die daar aan heeft meegewerkt. Het is belangrijk dat wij ook in deze regio vierentwintig uur per dag zeven dagen per week zorg kunnen bieden.’

Kuipers: ‘Een uitdaging blijft het vinden van genoeg zorgprofessionals. Daarom moet je de samenwerking in de regio zoeken. Dat doen jullie als Isala al goed. Niet alle behandelingen hoeven in een groot ziekenhuis. Voor bijvoorbeeld een galblaasoperatie kun je goed terecht in een ziekenhuis als dit in Meppel.’.

Lees ook: Minister van der Wal bezoekt vleeskalverhouderij Troost (foto’s/video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen