Echtpaar Nieuwenhuijse voor Stéphanos naar Malawi

Foto: Stichting Stéphanos

Jos (28) en Caroline (26) Nieuwenhuijse zijn zaterdagmorgen 15 mei 2021 door de Stichting Stéphanos uitgezonden naar Malawi. De uitzending van echtpaar Nieuwenhuijse vond plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Rotterdam-Zuidwijk.

Tijdens de uitzenddienst werd het Woord bediend door de plaatselijke predikant Ds. G.J. Baan. Deze mediteerde naar aanleiding van Psalm 55:23a; Werp uw zorg op den HEERE, en Hij zal u onderhouden. Het thema van de preek was; Davids Toevlucht, uitgelegd in drie punten: 1. De noodzaak daarvan (“uw zorg”) 2. De weg daartoe (“Werp….HEERE,”) 3. De onderhouding daarvoor (“en …onderhouden.”).

Na de preek werd echtpaar Nieuwenhuijse toegesproken door de voorzitter van de thuisfrontcommissie, Quintijn Aman en namens Stichting Stéphanos door directeur/bestuurder dhr. J. van der Ham, én lid van Raad van Toezicht, ds. R.P. van Rooijen, Hersteld Hervormd predikant te Oosterwolde (Gld.). Vanwege corona omstandigheden heeft de voorbereidingstijd langer geduurd dan verwacht. Jos en Caroline vertrekken D.V. donderdag 3 juni 2021 daadwerkelijk naar Malawi.

Jos zal zich als landbouwkundige vooral op de teelt van groente richten, op en rond de Stéphanos compound in Malawi. Hiermee krijgen kinderen toegang tot gezonde groenten, kunnen er meer lokale inkomsten gegenereerd worden en wordt praktisch landbouwonderwijs voor boeren en studenten mogelijk gemaakt. Op de compound heeft Stéphanos ook een kliniek, waar Caroline zich als verpleegkundige zal gaan richten op de gezondheidszorg van de (wees)kinderen en het adviseren op het gebied van gezonde voeding.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en (Bijbel)onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Lees ook: Jos en Caroline Nieuwenhuijse in 2020 naar Zuid-Malawi

Cookieinstellingen