Glasvezel in kernen kop Overijssel, ook Rouveen en IJhorst

Network cable with Fiber optics light internet concept
Foto: glasvezel

Goed nieuws voor inwoners van de kleinere kernen in de Kop van Overijssel en de linten rond Nijeveen. Tijdens de glasvezelcampagne van Glasvezel Buitenaf zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel te kunnen aanleggen. De voorbereiding en start aanleg is naar verwachting in de tweede helft van 2020.

Afgelopen maanden is er campagne gevoerd in Grafhorst, Wilsum, ‘s-Heerenbroek, IJhorst, Rouveen en de linten rond Nijeveen. Van alle adressen moest minimaal 35% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. Dit is ruimschoots gehaald. “Met name door de eindsprint hebben de bewoners van de kernen een duidelijk signaal afgegeven klaar te zijn voor de toekomst”, aldus Bert Meijerink, directeur van Rendo Buitenaf B.V.

De afgelopen periode is veel werk verzet door lokale verkopers en ambassadeurs. Zij hebben alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel voor de toekomst van het dorp. De laatste dagen is daardoor een mooie eindsprint getrokken. De aannemer gaat nu aan de slag met de planning voor de voorbereiding en start aanleg. De verwachting is dat dit in de tweede helft van 2020 gestart gaat worden. Zodra hier meer informatie over is zullen bewoners geïnformeerd worden.

Glasvezel buitenaf en Rendo Buitenaf zijn op dit moment ook met de gemeente Zwartewaterland in overleg om op korte termijn in deze gemeente een glasvezelcampagne te starten. Ook het dorp Staphorst zal ongetwijfeld aan de beurt komen, als de kleinere kernen gedaan zijn. Over enkele jaren (begin 2023) wil KPN het kopernetwerk buiten gebruik stellen. De adressen waar een CAI-kabel aangesloten is, waren eerder niet meegenomen in de campagnes. Over de veel lagere aansluitkosten voor de nieuwe aansluitingen is veel te doen in buurgemeente Steenwijkerland.

Lees ook: Glasvezel volgens planning overal gereed in augustus