Bert Krale bestuurslid Vereniging voor Krachtige Kernen

Foto: CDA Staphorst

Sinds november is het bestuur van de Overijsselse Vereniging voor Krachtige Kernen (OVKK) is weer compleet door het toetreden van Bert Krale en nog een ander bestuurslid van elders.

De OVKK stimuleert initiatieven die de leefbaarheid op het Overijsselse platteland versterken. Zij ondersteunen dorpsbelangen, dorpshuizen en initiatiefgroepen bij hun werk en helpt bij het aanvragen van subsidies, bij het ontwikkelen van plannen voor het verduurzamen van een dorpshuis, het ontwikkelen van een dorpsvisie en ook het opzetten van coöperaties op het gebied van wonen en energie.

Bert Krale (1972) woont met zijn gezin in Punthorst. Na 5 jaar wethouderschap heeft hij het werk als ZZP-er in zijn adviesbureau in de installatietechniek weer opgepakt. Al vanaf zijn studententijd is hij DJ en draait hij plaatjes in de plaatselijke discotheek, en op feesten en partijen. Ook als wethouder haalde hij zijn motivatie uit het helpen van mensen en de samenleving. De stap naar de OVKK voelt voor Bert dan ook heel natuurlijk.

“Ik  geloof erin dat wanneer je partijen, die elk iets doen aan de leefbaarheid in hun eigen omgeving, bij elkaar brengt dat er dan nog meer moois ontstaat. Twee weten meer dan één. Bedenk wat er kan gebeuren als je twintig of dertig clubs bij elkaar kunt brengen. Ik ga me de komende tijd in het bestuur van de OVKK sterk maken voor meer kennisdeling en ontmoeting tussen onze leden. Daarnaast wil ik benaderbaar zijn en mijn netwerk beschikbaar stellen”.

De nieuwe bestuurder is al langer voorzitter van Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel, tevens een fervent fietser of wannabe wielrenner zoals hij het zelf zegt. Deze stichting ziet zich als aanjager van nieuwe fietsinitiatieven en -evenementen en verbinder tussen overheden en ondernemers en organisatoren en als beleidsbepaler, om ervoor te zorgen dat de fiets centraal blijft staan, 365 dagen per jaar.

Lees ook: Gemeenteraad zwijgt rapport oud-wethouder Krale dood