Honderden boeren met trekkers bij Lichtmis A28 op

Vanaf 2 uur vannacht (de nacht van dinsdag op woensdag) werd er verzameld bij coöperatie De Eendracht aan de Lichtmisweg. De trekkers werden opgesteld aan beide kanten in de berm. Auto’s en vrachtwagens parkeerden rondom de Lichtmis. Een rijtje grote en snelle trekkers stond langs de oprit richting Meppel.

Vanuit Staphorst, Rouveen Punthorst en IJhorst waren er al bijna 250 aangemeld. Ook vanuit Nieuwleusen en Hardenberg sloot men zich aan bij de stoet. In totaal vertrokken er zo’n 400 voertuigen. Het aantal deelnemers komt daarmee ruim boven de 500 uit.

Tegen 3 uur werd het sein tot vertrekken gegeven. Het was een getoeter van jewelste. Van bescheiden tuut-tuut-jes tot oorverdovende meertonige luchthoorns. Her en der stonden vele tientallen achterblijvers de demonstranten uit te zwaaien.

Ter hoogte van het Shell tankstation De Haerst voor Zwolle werd gegroepeerd. Met twee naast elkaar in colonne reed de stoet met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur richting Bilthoven en Den Haag.

Lees ook: Boeren per trekker naar de gemeenteraadsvergadering