Boeren per trekker naar de gemeenteraadsvergadering

Vanavond heeft ‘Actiegroep Staphorst’ een petitie aangeboden aan de burgemeester. In het kort komt het hier op neer: Als de gemeente de aangiftes tegen boer H. Jansen niet laat vallen, dreigt ze met ‘demonstratieacties’. Ze wil uiterlijk vrijdagmiddag duidelijkheid hierover.

Burgemeester Segers kwam vanavond tijdens de raadsvergadering naar buiten om de brief in ontvangst te nemen van de actievoerders. Hij beloofde de groep dat hij op korte termijn op hun eisen terugkomt.

‘De boeren in Staphorst zijn het gedoe van het gemeente bestuur een beetje zat. En willen daar over even van gedachten wisselen met burgemeester en wethouders. Dus even wat manschappen opgetrommeld en in colonne per trekker naar het gemeentehuis van Staphorst, aldus Henri Russcher (tevens de cameraman van het volgende filmpje).

‘Na het gedoe laatste tijd tussen gemeente en inwoners, en met name de boeren hadden enkelen de koppen bij elkaar gestoken om een vreedzame actie te organiseren. Een stel boeren verzamelden vanavond met de trekkers bij De Tippe om vanaf daar in colonne naar het gemeentehuis te rijden om de burgemeester een petitie te overhandigen’.

De man die vorige week met een voorhamer de raadszaal in Staphorst binnenstormde, heeft zijn straf al meer dan genoeg gehad. Dat vindt een groep van zo’n 25 actievoerders. Zij eisten vanavond tijdens de raadsvergadering in Staphorst dat alle aanklachten tegen de man vervallen. Lees verder bij RTV Oost.

De politie en het gemeentebestuur hielden de afgelopen dagen rekening met een onrustig weekeinde in Staphorst. Men vermoedde dat een deel van de boerenbevolking met onverwachte acties opschudding wilde veroorzaken in het dorp. Aanleiding hiervoor zou de arrestatie van een boer uit Staphorst vorige week zijn geweest. Lees verder bij RTV Oost.

Lees ook: