Lees jij kinderen voor op de Dag van de Duurzaamheid?

Foto: Natuur en Milieu Overijssel

Op 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, vrijwilligers, studenten, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs uit Staphorst.

De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over de Kinder Global Goals en duurzaamheid. Met de Voorleesactie stimuleert Natuur en Milieu Overijssel het onderwijs om meer aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid.

Vind je het leuk om mee te doen met de Voorleesactie? Meld je dan aan via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie. Je wordt gekoppeld aan een school uit jouw regio, je krijgt het voorleesboek van te voren thuisgestuurd en je krijgt praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over het thema. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze website. Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Voorleesactie? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of [email protected].

Dit jaar is het thema de Kinder Global Goals. In het speciaal geschreven verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ wordt het begrip duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals.  Duurzaamheid is een lastig begrip voor kinderen. Om dit leuk en begrijpelijk te maken, heeft Schooldag van de Duurzaamheid de zeventien ‘volwassen’ Sustainable Development Goals vertaald naar zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid wordt zo aan de kinderen uitgelegd als “de wereld leuker, eerlijker en schoner maken”.

Lees ook: Wethouder Mussche spreekt kinderen over energietransitie