Dijkgraaf Herman Dijk (63) overleden na ernstige ziekte

Foto: WDO Delta

Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta, is op dinsdag 20 augustus 2019 op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Herman Dijk werd op donderdag 11 februari 2010 beëdigd als dijkgraaf van het toenmalige Waterschap Groot Salland. Op 1 januari 2016 zette hij deze functie voort bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta, ontstaan uit een fusie tussen de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. Als dijkgraaf zette hij zich de afgelopen negen jaar met plezier en passie in voor veilige dijken en voldoende en schoon water, zowel binnen het waterschap als daarbuiten.

Herman Dijk werd geboren op 28 november 1955 in Dordrecht en groeide op in Leeuwarden en studeerde achtereenvolgens Weg- en waterbouw aan de Hogere Technische School in Leeuwarden en Civiele Techniek aan de Technische Universiteit in Delft. Voordat hij werd beëdigd als dijkgraaf, was hij werkzaam als directeur Economie en Mobiliteit bij de provincie Noord-Brabant en bekleedde hij diverse functies bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Eind april moest Dijk zijn werk wegens deze ziekte al neerleggen. Het waterschap heeft een ‘In Memoriam‘ op haar website gezet, namens bestuur, directie en medewerkers ondertekend door Piet Zoon, waarnemend dijkgraaf en Eveline de Kruijk, secretaris-directeur.

Lees ook: Herman Dijk nieuwe dijkgraaf Drents Overijsselse Delta