Chauffeur moet werkstraf doen na veroorzaken ongeval

Foto: Youtube - HW-Fotografie

De 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Staphorst die begin september van het vorige jaar een scooter aanreed op de Jagtlusterallee in Nieuwleusen, is conform de eis van de officier van justitie, veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.

De chauffeur verleende met zijn trekker zonder oplegger geen voorrang aan de scooterrijder waardoor deze zwaar gewond raakte. ,,Ik heb hem echt niet gezien. Ik ben tot aan de kruising gereden, heb naar links en rechts gekeken en heb toen de koppeling op laten komen’’, verklaarde de Staphorster twee weken geleden in de rechtbank in Zwolle.

Volgens hem heeft de scooter mogelijk in de dode hoek of achter stijl van zijn cabine gezeten. Tevens verklaarde hij dat hij met 15 kilometer per uur de voorrangsweg opreed. Toch verklaarde een getuige dat hij ‘wild’ weggereden zou zijn en uit een ongevalanalyse bleek dat hij gemiddeld met een snelheid van 36 kilometer per uur heeft gereden.

De officier van justitie ging uit van de betrouwbaarheid van die analyse en stelde dat de man onoplettend of onvoorzichtig rijgedrag heeft vertoond. Zij geloofde niet dat hij naar links en rechts gekeken heeft alvorens hij de kruising opreed.

Ook de rechtbank ziet geen reden om de analyse te wantrouwen en sluit zich aan bij de officier van justitie dat er sprake was van onoplettend of onvoorzichtig met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen