Zorggroep Noorderboog nieuwe naam VVT en De Stouwe

Foto: Marco Havers

Gisteren (woensdag 15 juni 2016) hebben bestuurders Huub Rommers en Peter Visch alle locaties bezocht, en de vlag met de nieuwe naam en het logo in de top gehesen. Zorggroep Noorderboog is vanaf 1 januari 2017 de nieuwe naam van VVT Noorderboog en De Stouwe.

De nieuwe zorggroep is actief in de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden. Bij Zorggroep Noorderboog werken ruim 1800 medewerkers en ongeveer 1200 vrijwilligers. De grote veranderingen in de zorg vragen van zorgorganisaties om zich slagvaardig op te spelen. De samenwerking vergroot de kans om de werkgelegenheid in de regio te behouden. Ook biedt het de medewerkers meer ontplooiingsmogelijkheden, aldus de organisatie in een persbericht. De letters VVT stonden overigens voor het Verplegings-, Verzorgings- en Thuiszorgdeel van Noorderboog.

Peter Visch: “Met de samenwerking bundelen wij onze deskundigheid en ervaring op het gebied van zorg voor kwetsbare ouderen, revalidatiepatiënten en chronisch zieken. Op deze manier is het mogelijk om de zorg in onze regio op een hoog kwaliteitsniveau te houden. VVT Noorderboog en De Stouwe staan goed bekend in de regio. De naam Noorderboog is uniek en past in onze ‘grensoverschrijdende’ ambitie. De huisstijl van De Stouwe oogt vriendelijk en wordt breed omarmd. De nieuwe zorggroep krijgt daarom de naam Noorderboog en de huisstijl van De Stouwe. Zo voegen we het beste van beide organisaties samen.”

Huub Rommers: “Het is belangrijk dat mensen als ze ouder worden, midden in de samenleving blijven staan, bijvoorbeeld met huishoudelijke hulp, maaltijdvoorziening, revalidatie of verpleging. Wij zorgen voor een betere aansluiting tussen zorg thuis, verzorgd wonen in een woon-zorgcombinatie en beschermd wonen in een verpleeghuis. Zo aangenaam mogelijk oud worden, in een prettige omgeving, dat is waar wij voor staan”.

Lees ook: