Koning opent nieuw distributiecentrum wehkamp in Zwolle

Foto: Wehkamp

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagochtend 23 september 2015 in Zwolle het nieuwe distributiecentrum van webwinkel wehkamp.

Er is honderd miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe Zwolse locatie. Het nieuwe distributiecentrum vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle tweehonderd vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Bestellingen die gedaan worden moeten binnen dertig minuten klaar staan voor verzending en nog dezelfde dag worden thuisbezorgd.

Het geautomatiseerde distributiecentrum heeft een oppervlakte van 53.000 m2 en biedt ruimte aan 4 miljoen producten. Naast de geavanceerde logistiek heeft het gebouw een BREEAM ‘Excellent’ certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt een zonnepanelenveld dat voor 40% van de energiebehoefte voorziet. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag.

Wehkamp is kort geleden overigens van eigenaar verwisseld. Na een mislukte verkooppoging in 2011 en 2012 heeft de Britse investeringsmaatschappij Apax het online warenhuis overgenomen. Het eerdere moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holland Holding, maakte op 6 juli 2015 bekend dat de deal rond is. De overnamesom houdt RFS geheim, maar betrokkenen bevestigen dat Apax zo’n 450 miljoen euro voor het bedrijf betaalt heeft.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen