Zes HaFaBra-leerlingen van muziekvereniging geslaagd

Foto: Sabine Kroes

Christelijke muziekvereniging Prinses Margriet is trots om te kunnen melden dat er in juni 2016 zes muzikanten een muziekdiploma hebben behaald.

Dit jaar hebben twee muzikanten hun B-diploma gehaald; Lodé Lindeboom (altsaxofoon) en Joanne van Ommen (trombone). Vier leerlingen zijn geslaagd voor hun A-diploma; Joost Harink (slagwerk), Daan Kompagnie (trompet), Daan Slager (trombone) en Lieke Schra (trompet).

Deze leerlingen hebben hun muzieklessen gevolgd via de eigen opleiding van de muziekvereniging. Na het A-diploma mag je binnen Prinses Margriet naar de slagwerkgroep of het jeugdorkest. Hierna kun je doorgaan voor je B-diploma, wat toegang verleent tot het A-orkest. Als je daarna verder gaat met muziekles is er ook nog een C- en/of D-diploma te behalen.

Wegens de bezuiniging op cultuuronderwijs (eind 2012), zag de muziekvereniging zich genoodzaakt een alternatief voor de veel te dure lessen aan te bieden. Eind juli 2013 lanceerde CMV Prinses Margriet haar eigen opleiding, waarbij de HaFaBra-lessen verzorgd worden door de docenten van het Docentencollectief Scala uit Meppel.

HaFaBra is een uitdrukking, die wordt gebruikt als verzamelnaam voor de verschillende types blaasorkesten. HaFaBra is een samenvoeging van harmonie, fanfare en brassband. Meestal worden drumbands ook tot de HaFaBra-wereld gerekend. Ook wordt HaFa gebruikt voor alleen harmonie-orkesten en fanfares.

Heeft u of uw kind interesse in een opleiding voor de blaasinstrumenten trompet, bugel, saxofoon, trombone, hoorn, bariton, of één van de slagwerkinstrumenten als marimba, xylofoon, klokkenspel, drums? Kijk dan op de website www.cmvprinsesmargriet.nl of vraag de informatiebrochure aan via [email protected].

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen