SC Rouveen verspeelt overwinning Meppel in de slotfase

SC Rouveen namen als bezoekers een 0-2 voorsprong tegen FC Meppel, maar zagen deze in de absolute slotfase als sneeuw voor de zon verdampen.

SC Rouveen kwam al vroeg op voorsprong in het streektreffen. Klaas Jan Poolman kreeg de bal gelukkig in zijn bezit, maar bleef vervolgens rustig en scoorde beheerst, 0-1. De thuisploeg had een kwartier nodig om te herstellen van deze tik en pakte toen het initiatief. Dat leverde een paar kansen op waarvan de grootste in de 40e minuut.

Stefan Lukic werd gevloerd binnen de lijnen waarna Pim ter Voorde aan mocht leggen vanaf elf meter. Hij miste de strafschop in de 40e minuut. Zijn te zwakke inzet werd gepakt door de doelman van SC Rouveen. Twee late treffers van Pim ter Voorde en Steven Knotters hebben FC Meppel alsnog een punt bezorgd in de derby tegen SC Rouveen.

Meteen na rust werd het 0-2 via Robert Huisman en leek SC Rouveen in een zetel te zitten. FC Meppel probeerde het wel, maar kon voetballend geen bres slaan in de hechte SC Rouveen-defensie. De thuisploeg ging te gehaast te werk en leek dan ook een kansloos duel te spelen.

Met Steven Knotters als stormram werd er in de slotfase oorlog gevoerd en dat oogstte succes. Pim ter Voorde maakte er in de 85e minuut 1-2 van waarna Knotters ver in blessuretijd een corner op elegante wijze binnenwerkte, 2-2. Zaterdag 31 oktober speelt SC Rouveen thuis tegen DZOH uit Emmen: Aanvang 14.30 uur.