DESZ won het streektreffen bij SC Rouveen met 0-2

DESZ uit Zwartsluis won met 0-2 het streektreffen bij SC Rouveen dat door de nederlaag in de onderste regionen blijft hangen. Na een 0-0 ruststand was DESZ na rust de betere en won verdiend. Deze boekte de tweede zege op rij en kijkt weer omhoog.

DESZ en SC Rouveen maakten er een boeiende eerste helft van waarin beide ploegen een aantal prima kansen kregen de score te openen. Voor DESZ waren Danny Moorman en Cor Koning dichtbij de openings treffer en voor de thuisploeg was Klaas Jan Poolman de gevaarlijkste man. Gescoord werd er niet voor rust waardoor de ruststand 0-0.

Na de pauze was het al snel raak voor DESZ via Gerjan Konterman. Hij veroverde de bal op het middenveld en stoomde door om daarna de 0-1 binnen te schieten. De treffer sterkte de Sluzigers die verdedigend niet meer in de problemen kwamen. In de 76e minuut beslisten zij het duel met de 0-2 van Danny Moorman.

Op aangeven van Dimitri Kamerling maakte de spits de 0-2 waarna DESZ de zege simpel over de streep tilde. Na afloop kreeg SC Rouveen-trainer Berry Mulder nog rood vanwege aanmerkingen op de leiding. Volgende week speelt SC Rouveen 1 uit tegen FC Meppel 1. Aanvang 14.30 uur.