Bidden, spreken en Stereo en Immanuël zingen voor Israël

Foto: ConsoloNL

Op donderdag 9 november 2023 om 20.00 uur (samenzang vanaf 19.45 uur) is er opnieuw een bemoedigingsconcert voor Israël vanuit de Bovenkerk van Kampen. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor noodhulp voor het Netivah Center. De avond is live te volgen via Youtube. Download hier het programmaboekje.

Aan deze avond werken de koren het Christelijk Genemuider Mannenkoor ‘Stereo’ uit Genemuiden en het Urker Gemengd Koor ‘Immanuël’ onder leiding van Harm Hoeve mee. Bekende musici als Marco den Toom (orgel), Hendrik van Veen (piano), Arjan & Edith Post (trompet), Noortje van Middelkoop (panfluit) en Rineke de Wit (zang en hobo) verlenen hun medewerking aan deze Israëlavond.

Met dit concert willen de koren, musici en organisatoren graag hun steun betuigen aan Israël en het Joodse volk. In de eerste plaats door middel van gebed en het gesproken en gezongen Woord. Er zullen diverse gastsprekers zijn. Roderick van Arnhem zal een pianosolo verzorgen en de Israëlische zanger Gilad Nezer zal optreden. Opening en sluiting door ds. G.H. Molenaar uit Genemuiden.

De Gazaoorlog die op 7 oktober 2023. begon veroorzaakt veel ellende in Israël. Meer dan 1300 doden, duizenden gewonden en 200 gijzelaars zijn het gevolg van het bloeddorstige Hamas. Ook vanuit Libanon zijn er inmiddels veel aanslagen verijdeld. Israël is in volle staat van paraatheid. De ruim 135.000 beroepsmilitairen en dienstplichtigen zijn actief naast de 300.000 reservisten.

Ook onder hen zijn vele Messiasbelijdende soldaten en officieren. Dit heeft grote gevolgen voor de maatschappij en gemeenteleven. Vooral jonge soldaten hebben het moeilijk. Deze vaak jonge (dienstplichtige) soldaten moeten op jonge leeftijd al veel meemaken. Ook moeten zij in alle geweld staande blijven in hun geloof. De Noodhulp voor Netivah gaat via de Messiasbelijdende Joden.

Lees ook: Klokken luiden en bemoedigingsavond voor volk Israël

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen