Klokken luiden en bemoedigingsavond voor volk Israël

Luiden tijdens de officiële ingebruikname van de klokkenstoel op zaterdagmiddag 11 september 2021.
Luiden tijdens de officiële ingebruikname van de klokkenstoel op zaterdagmiddag 11 september 2021.
Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

In de Bommelwaard is een initiatief ontstaan om vrijdagavond van zeven uur tot kwart over zeven de klokken te luiden als teken van meeleven met Israël in de verschrikkelijke omstandigheden waar zij in verkeren. Stichting Historieherstel wil dit initiatief overnemen om ook in Staphorst hun meeleven met Israël op deze wijze te betuigen.

Bestuurslid Arie den Ouden: “Het mag ook opgevat worden als een oproep tot gebed. Daarvoor werden de klokken in vroeger eeuwen ook wel gebruikt. Dan is de oproep natuurlijk met Psalm 122 vers 6: “Bidt om de vrede van Jeruzalem; wel moeten zij varen die u beminnen”. Vrijdagavond is ook de avond van de Joodse sabbath.”. Daarom luiden de klokken aan de Olde Kerkhofsweg, net als elke zaterdagavond om de zondag in te luiden, ook op vrijdagavond van zeven uur tot kwart over zeven.

Op zaterdagavond 14 oktober 2023 om 19.30 uur (vanaf 19.15 uur is er samenzang) is er in de Bovenkerk van Kampen een bemoedigingsavond -bidden, zingen en spreken voor Israël- gepland. Met deze bemoedigingsavond willen de koren, musici en organisatoren graag hun steun betuigen aan Israël en het Joodse volk. In de eerste plaats door middel van gebed en het gesproken en gezongen Woord. Er is een collecte voor het noodfonds van Christenen voor Israël.

Het samengesteld Hollandkoor onder leiding van Jan Quintus Zwart werkt aan deze avond mee. Verder werken mee: Marco den Toom (orgel), Jan Lenselink (vleugel), Noortje van Middelkoop (panfluit) en Jan Loosman (solist). De algehele leiding is in handen van Bert Noteboom. Deze avond is live te volgen via YouTube en ook later terug te kijken.

Afgelopen weekend is Israël op een lafhartige manier aangevallen door Hamas. Duizenden raketten zijn vanuit Gaza afgevuurd op Israël. De verwoestingen zijn enorm. Hamasstrijders hebben kibboets overvallen. Er zijn honderden doden te betreuren. Ruim 150 Israëliërs zijn door Hamas meegenomen naar Gaza worden daar gegijzeld. Israël is in een shock.

 

Lees ook: Klokkenstoel Olde Kerkhofsweg nu officieel in gebruik (foto’s/video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen