De heer Jacob de Boer uit Staphorst koninklijk onderscheiden

Jouk de Boer en Albert Hulst bij Eikelinzameling Slager op zaterdag 23 oktober 2021.
Jouk de Boer en Albert Hulst bij Eikelinzameling Slager op zaterdag 23 oktober 2021.
Foto: Staphorst Nieuws

Jacob de Boer uit Staphorst is op donderdag 19 oktober 2023 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan ten Kate speldde hem in het gemeentehuis de versierselen die bij de Koninklijke Onderscheiding horen op. Vanwege zijn broze gezondheid heeft de uitreiking van de onderscheiding in kleine kring plaatsgevonden en zijn er geen foto’s beschikbaar.

De 85-jarige Jouk de Boer is in de afgelopen ruim twintig jaar actief geweest als vrijwilliger op diverse terreinen binnen de gemeente Staphorst. Sinds zijn pensionering in 1999 meer dan ooit. Van 2001 tot 2020 maaltijden bezorgen voor Stichting Welzijn (Ouderen) Staphorst, vervoer van hulpbehoevenden en het bezoeken van eenzame ouderen. Vanaf 2019 tot 2023 coördinator en vrijwilliger fietsclub Stichting Welzijn Staphorst. Van 2016 tot 2023 vrijwilliger voor ZorgSaam, uitgaand van de Hersteld Hervormde Gemeente Staphorst.

Na de oprichting van de SWOS in 2005 is in Staphorst een vaste groep van verkeersregelaars ontstaan. Door ‘mond-tot-mond reclame’ wordt deze groep, behalve voor de activiteiten van de SWOS, ook veelvuldig voor tal van andere evenementen binnen de gemeente ingeschakeld. In 2021 nam de heer De Boer de coördinatie van de inzet van deze verkeersregelaars op zich en werd hij de plaatselijke contactpersoon hiervoor. Bij het Huttendorp Staphorst hielp hij van 2011 tot 2017 als verkeersregelaar honderden kinderen veilig over de weg, waarna hij ook meedeed als bouwvrijwilliger.

Lees ook: De heer Wolter Kok uit Rouveen koninklijk onderscheiden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen