Pepermuntactie Karunia levert twaalf jaarsalarissen op

Foto: Karunia Foundation

De vijf Scholen met de Bijbel in Staphorst hielden een verkoopactie voor Karunia. De kinderen uit de bovenbouwgroepen verkochten doosjes Wilhelmina pepermunt om geld bijeen te brengen voor meesters en juffen op Papoea, Indonesië. Per school werd bekeken welke leerling het hoogste bedrag binnenhaalde; deze vijf leerlingen kregen een mooi Lego-pakket als dank.

Namens Karunia Foundation namen Netty Baan en Willem de Jongh op 12 juli 2023 de indrukwekkende opbrengst in ontvangst: € 19.224,71. “Het salaris voor een meester of juf in Papoea bedraagt ongeveer € 1600,- per jaar”, aldus meester J.W. van Arnhem, die de actie coördineerde. “Van dit bedrag kunnen dus maar liefst twaalf jaarsalarissen van leerkrachten betaald worden.”

Met een speciale aanpak: “Teach the teacher” (onderwijs de onderwijzer, red.), leidt Karunia Foundation op Papoea in Indonesië aan de eigen christelijke hogeschool goede en karaktervolle leerkrachten op. Zo wil de stichting bijdragen aan het overwinnen van armoede en andere moeilijkheden in Papoea.

Lees ook: Plasticvrij en natuurlijk schoon via familie Van Arnhem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen