Staphorst gastheer van Overijsselse Babsendag 2023

Foto: Geert Kleis

Op dinsdag 9 mei 2023 werden ongeveer 90 Babsen (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) uit de provincie Overijssel welkom geheten in Museum Staphorst. Om het jaar is er een gemeente in Overijssel die de organisatie van een Overijsselse Babsendag op zich neemt. Dit jaar was het de eer aan Gemeente Staphorst. Het was een geslaagde dag.

De ochtend begon met een woord van welkom door burgemeester Jan ten Kate die vol enthousiasme over Staphorst, haar inwoners en ondernemers vertelde. Klaas Slager, de nestor onder de trouwambtenaren van Staphorst, vertelde in Staphorster kleding over zijn ervaringen als trouwambtenaar. Vervolgens werden er door diverse mensen, onder andere dorpsschilder Jan Schra, presentaties gegeven die gingen over Staphorst, haar klederdracht en Staphorster karakteristieken.

’s Middags konden diverse locaties bezocht worden, zoals: De Veldschuur Bid en Werk, Museum Staphorst, Rouveen Kaasspecialiteiten en Boer Staphorst. Aan het einde van de dag werd er een optreden verzorgd door het Christelijk Mannenkoor Staphorst in de kerk in IJhorst. Ter afsluiting ontvingen deelnemers een handgeschilderde Staphorster Stipwerk tas, gevuld met presentjes en promotiemateriaal, beschikbaar gesteld door diverse ondernemers. Wellicht een extra drijfveer om Staphorst nog eens te bezoeken.

Lees ook: Afscheid van trouwambtenaar Jan Bosgraaf na 13 jaar

Cookieinstellingen