Fotoboek `Staphorst` met beelden van jaren 1984-1991

Foto: Henk van der Leeden

Henk van der Leeden (1941) zag de charme van Staphorst en Rouveen. Hij betrok tijdelijk een leegstaande boerderij aan de rand van het bos en wist het dagelijks leven langs de streek met zijn camera vast te leggen. Daarvan is in samenwerking met Museum Staphorst nu een fotoboek gemaakt, deze is alvast te reserveren (uitgeleverd vanaf 24 mei 2023). Het boek bevat 80 pagina’s met 63 foto’s. Onderstaand enkele voorbeelden.

De foto’s die hij maakte in de jaren 1984-1991 zijn uniek. Ze tonen een wereld die nog maar pas achter ons ligt, maar die definitief voorbij is. Voor dit boek schreef fotojournalist Hans Aarsman een inleiding. Staphorst was in de jaren tachtig een kleurrijke gemeenschap, waar nog volop streekdracht werd gedragen. Bij het werk op het erf of op het land, rond huis of in de tuin, op de fiets naar school en op zondag ter kerke. Klik hier om het boek te bestellen.

Henk van der Leeden is sinds 1967 freelance fotograaf. Zijn specialisaties zijn reportage-, portret- en reisfotografie. Hij heeft veel streekdrachtdragers gefotografeerd in Staphorst en Marken. Over Marken publiceerde hij een gelijknamig fotoboek. Vanaf 1 april t/m 31 oktober 2023 is een tentoonstelling met de foto’s van Henk van der Leeden te zien in Museum Staphorst. Klik hier om het boek te bestellen. Hier een klein deel van het boek als inkijkje.

Lees ook: Foto`s Henk van der Leeden te zien in Museum Staphorst

Cookieinstellingen