Teller opbrengst collecteweek ZOA 2023 al op 5643 euro

Foto: ZOA

Vele vrijwilligers hebben in de week van 27 maart tot 1 april 2023 een collecte gehouden voor ZOA in Staphorst en Rouveen. De opbrengst in Staphorst was 3791 euro en 1852 euro in Rouveen, totaal 5643 euro. ZOA bedankt alle collectanten en iedereen die heeft gegeven. De opbrengst wordt gebruikt om slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld te ondersteunen. Collectebus gemist? Doneren kan alsnog via deze donatie link.

ZOA verleent noodhulp op plekken waar de nood het hoogst is, maar werkt ook aan wederopbouw. Het geld dat tijdens de collecteweek opgehaald is, is bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne én voor vluchtelingen in de andere crisisgebieden waar ZOA werkzaam is. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater, dekens, hygiëneartikelen en onderdak. Daarnaast worden ze geholpen om ook na een ramp hun leven weer op te bouwen.

Ruim 13.000 vrijwilligers hebben ook dit jaar weer gecollecteerd voor stichting ZOA. De hulp van ZOA aan slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld is hard nodig. Wereldwijd zijn circa 83 miljoen mensen op de vlucht. Hun leed is onbeschrijflijk groot. Niet alleen de Oekraïners zijn alles kwijtgeraakt en hebben dringend hulp nodig, maar ook miljoenen andere vluchtelingen, bijvoorbeeld in Colombia, Irak en Ethiopië.

Lees ook: Opbrengst collecteweek ZOA in Staphorst en Rouveen

Cookieinstellingen