Opbrengst collecteweek ZOA in Staphorst en Rouveen

Foto: ZOA

Vele vrijwilligers hebben in de week van 28 maart 2022 tot 2 april 2022 een collecte gelopen voor ZOA in Staphorst en Rouveen. De opbrengst in Staphorst is 3682 euro en in Rouveen 1969 euro.

De totaalopbrengst van 5652 euro wordt gebruikt om slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld te ondersteunen. ZOA verleent noodhulp op plekken waar de nood het hoogst is, maar werkt ook aan wederopbouw.

Het geld dat tijdens de collecteweek opgehaald is, is bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne én voor vluchtelingen in de andere crisisgebieden waar ZOA werkzaam is. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater, dekens, hygiëneartikelen en onderdak. Daarnaast worden ze geholpen om ook na een ramp hun leven weer op te bouwen. ZOA bedankt alle collectanten in Staphorst en Rouveen en iedereen die heeft gegeven.

Landelijk hebben ruim 13.000 vrijwilligers ook dit jaar weer gecollecteerd voor stichting ZOA. De hulp van ZOA aan slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld is hard nodig. Wereldwijd zijn circa 83 miljoen mensen op de vlucht. Hun leed is onbeschrijflijk groot. Niet alleen de Oekraïners zijn alles kwijtgeraakt en hebben
dringend hulp nodig, maar ook miljoenen andere vluchtelingen, bijvoorbeeld in Colombia, Irak en Ethiopië.

Lees ook: Collecteweek ZOA voor slachtoffers oorlogen en rampen

Cookieinstellingen