Vrije kavels voor huizen naar eigen ontwerp in De Slagen

Foto: Boertjes Makelaardij & Hypotheken

In nieuwbouwwijk De Slagen is het nu mogelijk om een vrije kavel te kopen voor een vrijstaande woning. Kopers zijn door deze aanpassing volledig vrij om hun eigen woning te bouwen. Daarnaast worden enkele goedkopere twee-onder-één kapwoningen aan de wijk toegevoegd.

Deze aanpassing van de plannen zorgt voor een unieke vrije bouwkans die tot nu toe op De Slagen nog niet mogelijk was. Kopers zijn “zo vrij als een vogel” om hun eigen plannen te maken volgens Hendrik Dons van Staphorst Ontwikkeling. Makelaar Carmen Boertjes voegt toe: “In de huidige tijd willen kopers zelf bepalen wat voor huis ze bouwen, vooral als het om vrijstaande huizen gaat“. Het gaat nu om de aankoop van een bouwperceel, met vrije keuze voor een eigen architect en aannemer. Ook zelfbouw behoort tot de mogelijkheden.

Een tweede positieve ontwikkeling is de toevoeging van twee-onder-één kapwoningen in een lager prijssegment. Deze woningen vallen onder de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waardoor de aankoop van een nieuwbouwwoning voor meer mensen toegankelijk wordt. Daarmee kunnen zij ook gebruik maken van de mogelijkheid om in een energiezuinige woning te wonen. Meer informatie over de kavels en beschikbare twee-onder-één kapwoningen is te verkrijgen via Boertjes Makelaardij & Hypotheken.

Lees ook: Nog enkele tweekappers en vrijstaande woningen over

Cookieinstellingen