Voedselpakkettenactie Hulpverlening Christenen Roemenië

Foto: HCR

De werkgroep van de HCR vraagt aandacht voor de voedselpakkettenactie van 2022. De laatste paar jaar is gebleken dat financiële giften meer opbrengen, dan hier de pakketten klaarmaken en naar Roemenië te transporteren. Er zijn daardoor geen transportkosten en op deze manier wordt de Roemeense economie gestimuleerd. Daarom gaan ze door met het vragen van giften in plaats van voedsel.

Giften zijn van harte welkom op bankrekeningnummer: NL05 RABO 035 65 23 853 t.n.v. G. Stens-Dominé e.o. G. Vos-Harke inzake Roemenië comité Staphorst. Contact via 06-18202544. Gebruikte en schone kleding kan het hele jaar door ingeleverd worden bij H. Kooiker, Gemeenteweg 96, Staphorst.

De inkoop van het voedsel in Roemenië is in goede handen is bij André Muit, die het in Roemenië coördineert. Hij schrijft het volgende hierover: “Met uw hulp organiseren we elk jaar rond de kerstdagen een voedselpakkettenactie. Dat zijn bijzondere momenten. Gemiddeld verzorgen we jaarlijks 600 pakketten voor gezinnen in de meest dramatische situaties! Tijdens deze dagen laten we de mensen weten dat ze niet alleen staan. Dat er mensen zijn die aan ze denken. Maar ook dat Kerst niets te maken heeft met glinsterende gouden sterren voor de ramen, maar met de geboorte van de Heere Jezus, het ware Licht!”.

“Ook dit jaar willen we graag weer voor zoveel mogelijk mensen een lichtpuntje verzorgen rond de kerstdagen door middel van een voedselpakket en lectuur. We kunnen een pakket samenstellen met bloem, zonnebloemolie, suiker, macaroni, spaghetti, margarine, zoetigheid voor kinderen, conserven, enzovoorts voor 25 euro per pakket. Het aantal pakketten kunnen we bepalen aan de hand van de giften die binnenkomen. Zorgt u mee dat er veel pakketten gemaakt kunnen worden? “.

Lees ook: Voedselactie Hulpverlening Christenen in Roemenië 2021

Cookieinstellingen