Voedselactie Hulpverlening Christenen in Roemenië 2021

Foto: Stichting HCR

De werkgroep van de stichting HCR vraagt de aandacht voor de jaarlijkse voedselpakkettenactie. Omdat alles dit jaar weer in dezelfde situatie zit als vorig jaar, wordt er opnieuw geld ingezameld, waarmee in Roemenië voedselpakketten samengesteld worden. Giften zijn van harte welkom op bankrekeningnummer NL05 RABO 03565 23 853 t.n.v. G. Stens-Dominé, o.v.v Gift Roemenië.

Het Roemenië-comité Staphorst wil graag weer voor zoveel mogelijk mensen een lichtpuntje verzorgen rond de kerstdagen door middel van een voedselpakket en lectuur: “We kunnen een voedselpakket samenstellen voor 20 euro met bloem, zonnebloemolie, suiker, macaroni, spaghetti, margarine, snoep voor kinderen, conserven, zeep en andere basislevensmiddelen. Het aantal pakketten kunnen we bepalen aan de hand van de giften die binnenkomen”.

André Muit de coördinator van de stichting HCR in Roemenië vertelt: “Met uw hulp organiseren we elk jaar een voedselpakketten actie. Dat zijn bijzondere momenten. Gemiddeld verzorgen we jaarlijks 600 pakketten voor gezinnen in de meest dramatische situaties. De standaardvraag die ons dan gesteld wordt is: zo’n pakket lost de armoede in een gezin toch niet op? Nee, natuurlijk niet… Maar wat willen we er dan eigenlijk mee bereiken? Die vraag is voor ons niet zo moeilijk te beantwoorden…”.

“Rond de kerstdagen zoeken we de gezinnen en personen op die dat het hardst nodig hebben. Armoede brengt vaak in een isolement, naar heel veel ouderen kijkt niemand om, gedetineerden worden vergeten. In de arme gezinnen zijn 3 maaltijden op een dag een uitzondering, laat staan een goede warme maaltijd. Tijdens deze dagen laten we de mensen weten dat ze niet alleen staan. Maar óók dat Kerst niets te maken heeft met glinsterende gouden sterren voor de ramen, maar met de geboorte van de Heere Jezus, het ware Licht!”.

Lees ook: Hulp aan gezinnen in Roemenië met voedselpakkettenactie (foto’s)

Cookieinstellingen