`De Zonnebloem` vaart een rondje door de IJsseldelta

Foto: Jan Figeland

De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft woensdag 21 september 2022 met bijna 100 deelnemers inclusief vrijwilligers deelgenomen aan een rondje IJsseldelta per rondvaartboot. Een verslag van Jan Figeland.

“Vanuit Zwolle gingen we via Zwartsluis, Ramspol, Ketelmeer richting Kampen waar we een uur van boord konden om even de binnenstad in te kunnen, dit alles onder fantastische weersomstandigheden. We vertrokken iets over tienen vanuit Scania Haven te Zwolle nadat eenieder was gearriveerd en een plaatsje had gevonden op de prachtige boot “de Nirvana” van rederij Celjo welke van alle gemakken is voorzien.

Eenieder heeft kunnen genieten van een ruim zeven en een half uur durende rondvaart, dit allemaal onder genot van de nodige koffie, thee, hapjes en drankjes en een driegangendiner. Rond twaalf uur waren de tafels gedekt door vrijwilligers en het eten werd opgediend wat er goed verzorgd uitzag en hopelijk goed smaakte. Tijdens de rondvaart werden ‘s middags twee ronden bingo gespeeld met de nodige prijsjes.

In Kampen hebben de deelnemers en vrijwilligers een uur lang kunnen genieten van de schitterende binnenstad voor we weer richting Zwolle voeren. Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een levendig karakter. Het bovendek was zowel met de trap als met een lift bereikbaar maar daar werd veel gebruik van gemaakt omdat de omstandigheden super waren. Veel deelnemers genoten van een prachtig uitzicht. De kapitein van de boot wees ons ondertussen op enkele bezienswaardigheden.

Na het verlaten van de rondvaartboot “de Nirvana” heeft eenieder de terugreis aanvaard. Aan de vernomen reacties is het een mooie dag geweest.”.

Lees ook: Mooie dagtocht per boot naar Urk met `De Zonnebloem`

Cookieinstellingen