Mooie dagtocht per boot naar Urk met `De Zonnebloem`

Foto: Jan Figeland

De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft maandag 6 september 2021 met bijna 100 deelnemers (inclusief vrijwilligers) deelgenomen aan een rondvaart. Gelukkig kon het weer met inachtneming van de regels. Een verslag van Jan Figeland.

Vanuit Zwolle gingen we via Zwartsluis richting Urk, dit alles onder fantastische weersomstandigheden. Dit keer is het ons wel gelukt om door te varen naar Urk. In 2019 waren de omstandigheden dusdanig dat het niet verantwoord was. We vertrokken al voor 10.00 uur vanuit Scania Haven te Zwolle nadat eenieder was gearriveerd en een plaatsje had gevonden op de prachtige boot “de Nirvana” van rederij Celjo welke van alle gemakken was voorzien.

Eenieder heeft kunnen genieten van een ruim zeven en een half uur durende rondvaart, dit allemaal onder genot van de nodige koffie, thee, hapjes en drankjes en een 3 gangen diner. Rond twaalf uur waren de tafels gedekt door vrijwilligers en het eten werd opgediend wat er goed verzorgd uitzag en hopelijk goed smaakte.

Tijdens de rondvaart werd een fotopuzzel opgelost en werd een bingo ronde gedaan met de nodige prijsjes terwijl de boot rustig doorvoer. In Urk hebben de deelnemers en vrijwilligers een uur lang kunnen genieten van het schitterende dorp voor we weer via Kampen richting Zwolle voeren. Urk is een geweldig vissersdorp met een unieke geschiedenis en cultuur.

Het bovendek was zowel met de trap als met een lift bereikbaar maar daar werd nu veel gebruik van gemaakt omdat de omstandigheden super waren. Veel deelnemers genoten van een prachtig uitzicht. De kapitein van de boot wees ons ondertussen op enkele bezienswaardigheden. Na het verlaten van de rondvaartboot “de Nirvana” heeft eenieder de terugreis aanvaard. Aan de vernomen reacties is het een mooie dag geweest.

Lees ook: Dagboottocht Zonnebloem vanwege wind naar Kampen

Cookieinstellingen