Zonnebloem bezoekt Museum De Wemme in Zuidwolde

Foto: Jan Figeland

De afdeling Staphorst van vereniging De Zonnebloem is op woensdag 4 mei 2022 met een tweede groep van 23 personen naar museum De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat 49 in Zuidwolde geweest.

De vrijwilligers vertrokken met de deelnemers rond 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting Zuidwolde. Museum De Wemme te Zuidwolde ligt aan de rand van het dorp en is in 2021 verbouwd. Het museum dankt zijn naam aan de oude buurtschap waarin het staat. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte werden de deelnemers en vrijwilligers getrakteerd op koffie-thee met een heerlijke plak koek.

Hierna werden de deelnemers en vrijwilligers rondgeleid door gidsen die vertelden over de tentoonstelling “Je kunt de pot op“, de geschiedenis van het kleinste kamertje. Museum De Wemme bezit verder ook een collectie streek- en handkarren wat ook zeker de moeite waard was om te bezichtigen. Zo rond kwart over vier is het gezelschap weer richting Staphorst gereden. Het doel was om de deelnemers een leuke middag te bezorgen.

Lees ook: De Zonnebloem naar Museum Palthehof in Nieuwleusen

Cookieinstellingen