De Zonnebloem naar Museum Palthehof in Nieuwleusen

Foto: Jan Figeland

Op dinsdag 26 april 2022 zijn vrijwillgers van ‘De Zonnebloem’, afdeling Staphorst met 30 personen naar museum Palthehof geweest. De vrijwilligers vertrokken met de deelnemers rond 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting Nieuwleusen. Een verslag van Jan Figeland.

Museum Palthehof, gelegen aan het Westeinde 3 te Nieuwleusen heeft een uitnodigende uitstraling en geeft een warme sfeer met een prachtige ligging temidden van een bosrijke omgeving. Het dankt zijn naam aan de familie Palthe. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte werden de deelnemers en vrijwilligers getrakteerd op koffie-thee met een heerlijke ‘Nieuwleusener bol’, tevens kon men gelijk naar mooie korte filmpjes kijken die daar constant doordraaide tijdens onze aanwezigheid, hier is zeker door de gasten gebruik van gemaakt.

Na dit heerlijke gebeuren werden de deelnemers en vrijwilligers, verdeeld in drie groepen rondgeleid door gidsen die ons van alles vertelden over de tentoonstelling ‘Spelenderwijs’ en wat er verder te zien was. Te zien was onder andere speelgoed uit grootmoeders tijd van 50 tot 100 jaar geleden, een mooi oud schoolklasje enzovoort. Museum Palthehof bezit verder ook een collectie over de Union rijwielfabriek. Het was zeker de moeite waard. Zo rond kwart over vier zijn we met zijn allen weer richting Staphorst gereden. Het doel was (en hopelijk zijn we daarin geslaagd) om de deelnemers een leuke middag te bezorgen.

Lees ook: De Zonnebloem afdeling Staphorst viert 30 jarig bestaan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen