`Een onbetaalde rekening` meditatie, kleurplaat en puzzel

Foto: Adobe Stock via Foto van Roos

Ter gelegenheid van Pasen komt Kerkzicht met onderstaande meditatie, bijpassende kleurplaten (eenvoudig of moeilijker) en een woordzoeker. Deze kunnen ingekleurd en afgestreept ingeleverd worden op D.V.  zaterdag 16 en 23 april 2022 van 11.00 tot 16.00 uur, of tijdens Staphorster markt op dinsdag 19 april 2022 tussen 9.00 tot 15.00 uur.

Wanneer u een onbetaalbare schuld hebt, dan is dat verschrikkelijk. De vraag om hulp in zo’n situatie wordt dan steeds heviger. Waar vind ik iemand die mij hiermee kan helpen? We kunnen ons mogelijk allemaal wel iets voorstellen bij zo’n diepingrijpende situatie.

Toch is dit maar een zwak voorbeeld van hoe het er met ons voorstaat als we Jezus Christus niet kennen, gelooft u dat? In de Bijbel lezen we dat God de mens goed gemaakt had. De mens had alles wat nodig was om gelukkig te zijn en te blijven. Ja, om in vrede met God te leven. Maar, toen kwam daar die vreselijke zondeval. De mens koos voor zichzelf, de satan en de zonde. Hierdoor is de vrede met God verbroken. De zonde is een onbetaalbare schuld die wij bij God hebben uitstaan. Zonder betaling van de schuld, gaat ieder mens naar de hel, de plaats van eeuwige verlorenheid en afwezigheid van God.

‘En toen zij kwamen op de plaats genaamd Hoofdschedelplaats, kruisigden zij Hem (Jezus) aldaar…’ Lukas 23:33a

Hoe moet het dan weer goedkomen met God? Door betaling! Dat is het wonder van Goede Vrijdag. Doordat de mens niet kan betalen, heeft Jezus Zichzelf vrijwillig gegeven om die hoge prijs te betalen. Waarom deed Hij dat? Om de schade die Zijn Vader geleden heeft te betalen. Door Zijn dood aan het kruis volbracht Hij alles dat Zijn Vader vereist had tot herstel van de relatie tussen God en mens.

U vraag zich misschien af, kan Jezus ook voor mijn zondenschuld, mijn onbetaalbare zondenrekening betalen? Ja, dat kan en wil Hij door het geloof doen. Wat is geloven? Dat is ‘ja-zeggen’ op het feit dat God u voor altijd met uw schuld had mogen laten zitten én ook ‘ja-zeggen’ op het feit dat Jezus Christus uw enige Behoud is om die welverdiende straf te ontgaan. En dat ‘ja-zeggen’ dan? Dat schenkt God uit genade (dat is onverdiende goedheid) aan u als zondaar. Als dat is gebeurd, dan is er weer vrede tussen u en God!

Bij vragen bel: 06-25087400 (Jan Talen) of mail naar: [email protected].

Lees ook: Veel prijswinnaars bij puzzel- en kleurwedstrijd Kerkzicht

Cookieinstellingen