Gratis clinic voor deelnemers aan de Oranjeloop

Foto: Jan van den Berg

Voor iedereen die goed voorbereid aan de start wil staan van de Oranjeloop organiseert Loopgroep AG ’85 wederom een clinic.

Op 31 augustus vindt deze clinic plaats voor de deelnemers aan de GAP 5 km Run en de Bos Bedden 10 km Run. Tijdens deze clinics wordt er onder enthousiaste leiding van gediplomeerde trainers vooral aandacht geschonken aan de looptechniek, de warming-up en intervaltraining. Deze clinic is een perfecte voorbereiding op de Oranjeloop op 4 september tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen.

Deelname aan de clinic is gratis. De clinic start om 19.45 uur bij de parkeerplaats van USV, Kon. Julianalaan 71 te Nieuwleusen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor de leerlingen van de basisscholen in Nieuwleusen zullen ook clinics georganiseerd worden tijdens de gymlessen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen aan de Unicef Kidsrun (sponsorloop) of aan de Payned Jeugdrun een wedstrijd over 1 mijl.

Ook de leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen doen mee aan de Oranjeloop. Voor deze leerlingen organiseert AG ’85 ook een clinic tijdens de sportlessen. Meiden en jongens t/m 16 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen met de Schagen Infra Jeugdrun, een wedstrijd over 2 mijl.

Gecertificeerd parcours
Het parcours van de Oranjeloop is officieel opgemeten door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie met als resultaat een goedgekeurd parcours! De rondes zijn exact 2,5 kilometer met de start en finish op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Met deze officiële parcourscertificatie ben je als loper 100% zeker dat de afstand exact 5 of 10 kilometer is. Dus voor elke deelnemer is het nu mogelijk om op 4 september een officieel persoonlijk record te lopen op dit supersnelle parcours wat voornamelijk uit geasfalteerde wegen bestaat.

Vorig jaar namen ruim 400 deelnemers deel aan de derde editie van de Oranjeloop. De voorinschrijving van deze prestatieloop is inmiddels geopend, zie onderstaande link.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen