Nieuwjaarsnacht in gemeente Staphorst probleemloos

Geen enkele zichtbare P2000-melding, vrijwel geen schade aan publieke eigendommen. De Nieuwjaarsnacht 2022 in de gemeente Staphorst is vlekkeloos verlopen. Eigenlijk hetzelfde als vorig jaar.

Honderden jongeren kwamen gezellig samen op het pleintje aan de zuid-westkant naast het pand van Juwelier Dekker. Volgens de nieuwe orde is dat (nota-bene vanwege de volksgezondheid) natuurlijk zwaar fout. Wel had burgemeester Ten Kate veiligheidshalve cameratoezicht ingesteld. Burgemeester Kok deed het zonder.

Er is eigenlijk geen noemenswaardige schade, maar voor de volledigheid: Twee verbogen verkeersborden bij de rotonde in Staphorst. Negen van de twaalf anti-parkeerpaaltjes van gerecycled kunststof op het kruispunt Rozenlaan-Esdoornlaan in Rouveen zijn weer opgenomen in de koolstofkringloop in een vuur op de stenen.

Een legertje van in totaal zo’n 60 stewards, ongeveer 40 in Staphorst en 20 in Rouveen, houden preventief toezicht. Als de jongeren wegtrekken vegen zij de rommel op. Al jaren een succesvolle formule. Als de vrijwilligersuren uitbetaald zouden moeten worden, zou dat de grootste kostenpost zijn.

Lees ook: Dankzij inzet van stewards weer ‘rustige’ jaarwisseling (video)

Cookieinstellingen