Eikelinzameling Slager door ijver toch boven verwachting

Afgelopen zaterdag 23 oktober 2021 was de tweede en ‘echte’ eikelinzameldag bij Slager aan het Geerligsland. Een traditie op de zaterdag van de Herfstvakantie. Er is weer heel veel zakgeld uitgegeven, want de prijs per kilo was nog nooit zo hoog.

Hoge prijzen omdat er dit jaar, zeker in vergelijking tot vorig jaar, weinig eikels waren gegroeid. Toch is er ijverig gezocht, zelfs in de regio om de schaarse oogst te zoeken. Door de ruimere aanlevertijden was de wachttijd beduidend minder, en hoefde men geen uur of langer in de “eikelfile” te staan. Het team van vrijwilligers probeert ook in de toekomst de wachttijd zoveel mogelijk te beperken. Zeven jaar geleden was 2014 ook een schaars jaar tussen de records van de jaren 2013 en 2015.

Elk aanwezig kind kreeg naast het geld een cadeautje. De een ging met een miniatuurtrekkertje of met mikado, een springtouw, pennenbak en weer anderen verlieten het erf al spelend of fluitend op de mondharmonica of blokfluit. De organisatie kan waardeert het dat zoveel kinderen met hun ouders en grootouders de moeite heeft genomen om te rapen. Door sponsoring kon het allemaal mooi geregeld en getransporteerd worden en kon er met originele weegapparatuur worden gewerkt.

Omdat er toch nog steeds eikels vallen, die weer geraapt kunnen worden, is er op D.V. zaterdag 31 oktober van 14.00 uur tot 15.30 uur een derde gelegenheid om eikels en tamme kastanjes aan te leveren (of op een ander moment na telefonische afspraak met Klaas Slager 06-29147509). Prijs voor eikels Hollands of Amerkaans 1,30 euro en kastanjes 2,80 euro per kilo. Gelegenheid om lege netzakken op te halen is er op woensdagmiddag 27 oktober 2021 van 13.30 tot 15.00 uur.

Lees ook: Klaas Slager (in 2015): `Evenveel eikels ingezameld als in 2013`

Cookieinstellingen