Fietspad Punthorst officieel geopend bij Lutherschool

Foto: Gemeente Staphorst

Samen met leerlingen van de Dr. Maarten Lutherschool opende wethouder Alwin Mussche op maandag 27 september 2021 het vrijliggende fietspad door Punthorst. Om 14.30 uur stapten ze op de fiets bij de school aan de J.B. Kanlaan in Punthorst voor de officiële opening.

Wethouder Alwin Mussche: “Met de aanleg van het fietspad is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Onze inwoners, de leerlingen van de school, maar ook de bezoekers aan onze gemeente kunnen dankzij het fietspad op een vlotte en veilige manier hun bestemming bereiken.” Ook de Provincie droeg bij in de kosten van het fietspad. Zij willen meer mensen stimuleren om de fiets te pakken, om de gezondheid, luchtkwaliteit en de bereikbaarheid te bevorderen.

Het fietspad bestaat grotendeels uit een betonverharding en heeft een totale lengte van ongeveer 4,5 km. Het begint bij de Leidijk en gaat langs de Mr JB Kanlaan en de Evenboersweg tot aan de gemeentegrens met Dalfsen. Vanuit de Ruilverkaveling zijn de benodigde gronden beschikbaar gekomen en ook aanwonenden zijn bereid gevonden om grond, nodig voor het fietspad, aan de gemeente te verkopen. Het werk is uitgevoerd vanaf september 2020.

De aanleg maakte dat ook de aanwezige watergangen zijn verlegd en nieuwe duikers zijn aangelegd. Ook is er een nieuwe fietsbrug over de Beentjesgraven gekomen. De nutsbedrijven hebben tijdens dit project hun kabels en leidingen verlegd en deels vervangen. Naast de aanleg van het fietspad is ook het gedeelte voor de Maarten Lutherschool verkeersveiliger ingericht. Ook is de openbare verlichting langs het gehele traject vernieuwd.

Lees ook: Wethouder Mussche opent nieuwe fietsbrug Punthorst

Cookieinstellingen