Verkiezingsbijeenkomst in teken van agrarische sector

Zo’n 130 trekkers en enkele shovels kwamen af op de verkiezingsbijeenkomst in de buitenlucht op evenemententerrein ‘De Tippe’ aan de Viaductweg 1 in Staphorst op zaterdag 13 maart 2021. Op de parkeerplaats waren tientallen auto’s en ook langs de Parallelweg werd vanuit auto’s meegeluisterd.

Er kon ter plekke mee geluisterd worden op radiofrequentie 90.8Mhz. Ook was er een livestream via Facebook. Vraagstellers werden met een quad naar het podium gereden. Er heerste een gezellige sfeer op deze informatieve politieke middag. De bijeenkomst startte een klein kwartier later omdat de VVD-kandidaat vertraging had op de snelweg.

Naast de op de affiche aangekondigde kandidaten; Roelof Bisschop (SGP), Eline Vedder (CDA),  Erik Stegink (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21, Martijn Buijsse (VVD) en Nynke Koopmans (FvD) waren ook Hermen Vreugdenhil (CU) en Tjeerd de Groot (D66) aanwezig, de laatste berucht vanwege de plannen van de partij voor de halvering van de veestapel. Hij kreeg verreweg de meeste vragen uit het publiek.

De organisatie was in handen van René Dunnink, Albert de Hon en Henri Haasjes. Er was tussendoor een rondgaande catering met koffie en koek. In een emmer met een brede gleuf kon een bijdrage voor de onkosten gedaan worden. De bijeenkomst werd ingeleid en aan elkaar gepraat door Rutger van Lier en Thijs Wieggers van Boeren Samenwerking Achterhoek.

Enkele politieagenten waren bij de start aanwezig om te wijzen op de 1,5 meter maatregel. Gedurende de bijeenkomst kwam de politie regelmatig even langsrijden en enkele keren op het terrein een kijkje nemen. Er kwamen enkele buien over en het waaide soms flink, maar ook brak de zon een paar keer door. De bijeenkomst eindigde zoals gepland even na 17.00 uur.

Lees ook: Drive-in met trekkers en politieke sprekers op podium

Cookieinstellingen