Eerste Stalen Ros Retro Tocht van Staphorst op 29 augustus

Foto: Egbert Tuin

Liefhebbers van oude stalen rossen racefietsen en wollen wielertruien kunnen op zaterdag 29 augustus hun hart ophalen, want dan wordt de eerste Stalen Ros Retro Tocht van Staphorst verreden.

Het verzamelen en restaureren van oude racefietsen is de laatste jaren erg populair evenals het deelnemen aan toertochten voor klassieke racefietsen. Daarom heeft de WTC Staphorst-Rouveen ter ere van het 10 jarig bestaan van de wielerclub het plan opgevat om ook een ‘oldtimer’ tocht te organiseren.

De Stalen Ros Retro Tocht Staphorst zal gezamenlijk worden verreden waarbij verrassende leuke plekjes in de landelijke omgeving van de gemeente Staphorst worden aangedaan. De tocht wordt als groepsrit verreden en vooraf gegaan door een cabrio met daarin ook de ‘ronde miss’. “Ben je in het bezit van een oude stalen race- of tour fiets met buis versnelling, wielertrui en/of outfit? Dan ben je van harte welkom.

Om 13.00 uur is het verzamelen op de startlocatie bij Uitgaanscentrum Kisteman, Oude Rijksweg 141 in Staphorst en om 13.30 zullen de deelnemers vertrekken voor een toertocht van ongeveer 40/45 km. Halverwege de tocht  zal Lindenholz Rijwielen een consumptie aanbieden aan elke deelnemer. Om 16.00 uur bij terugkomst in Staphorst  zal de ‘ronde miss’ de 3 mooiste stalen fietsen’ uit kiezen.

Uiteraard zal een materiaalwagen achter de deelnemers aan rijden. Deelname  aan de tocht is voor gratis en voor eigen risico. Een helm is wel verplicht. Voor meer info stuur een mail naar [email protected]. Of  neem  contact op met  één van de bestuursleden van de WTC Staphorst-Rouveen: Jouk Mussche 06-21246148 of Roelof Troost 06-36174651 (bellen na 18.00 uur). Of plaats een berichtje in het gastenboek van de site van de wielerclub.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen