Stien Eelsinghrit 2019 voor mindervaliden start regenachtig

Niettegenstaande de druilerige regen was er geen neerslachtige stemming op het plein voor restaurant Stien op zaterdagmorgen 15 juni 2019. Monter stapte men even voor tienen op en in de motoren en oldtimer-auto’s.

De regenschermen kwamen goed van pas om het hemelwater van de wachtende achterblijvers te weren. Nadat de motoren op weg waren, vertrokken ook de meeste toeschouwers. Enkele groepjes wachtten totdat ze ook nog de inzittenden van de touringcar konden uitzwaaien. Ongeveer de helft van stoet van motoren en oldtimers was vertrokken, toen er sirenegehuil weerklonk van een tegemoetkomende ziekenwagen. De verkeersregelaar stopte voor even de uittocht. Toeschouwers weken wat terug, en de ambulance kon ongehinderd passeren.

Burgemeester Theo Segers had aan de organisatie te kennen gegeven dat hij ook wel eens mee wilde rijden. AMBC-voorzitter Bé Veen had daarom zijn donkerrode BMW-motor ook van stal gehaald. De eerste burger had zijn colbert ingewisseld voor een zwart motorjack met gele en reflectiestrepen. Op de voetgangersstrook aan de noord-westkant langs de Oude Rijksweg nam de eerste burger achterop plaats. Zijn vrouw Anneke was al eerder vertrokken, zij zat met een glimmend zwarte helm en blauwe waterdichte jas achterop op de eerste passagiersmotor met AMBC vlag.

Organisator Klaas Slager verzamelde na het vertrek de meereizende familieleden en begeleiders van de 34 deelnemers voor de busreis. In totaal zijn er zo’n 120 personen actief betrokken bij het uitstapje. Het laatste zijspan reed leeg mee als reserve. Voor als er een voertuig uitvalt. In de jaarlijkse rijtoer rijden vele vrijwilligers met mindervalide kinderen door een mooie omgeving naar een uitspanning om een prachtige dag te beleven. De reis ging dit jaar naar Zuidwolde (Dr.). Ouders, begeleiders, broers en zussen gaan mee met de bus. Die draaide de rijksweg A28 op.

Lees ook: Zonnige zijspanmotorenrit 2017 vertrekt naar Orvelte (video)

De catering is er klaar voor #AMBC#stieneelsinghrit#

Geplaatst door Klaas Tiemens op Zaterdag 15 juni 2019

Dossier:
Cookieinstellingen