Zonnige zijspanmotorenrit 2017 vertrekt naar Orvelte

Onder een stralende zon werden vanmorgen om 10 uur de deelnemers aan de jaarlijkse Stien Eelsingh rit voor motoren met zijspan en enkele oldtimer auto’s, door het burgemeesterspaar, vele familieleden en belangstellenden uitgezwaaid.

Als passagier in deze voertuigen enkele tientallen mindervalide kinderen die hiermee een geweldig dagje uit wordt bezorgd. Deze dag is een feest voor de kinderen waar men het al weken van te voren over heeft. Men vind het geweldig om te zwaaien naar belangstellenden langs de kant van de weg en je ziet ze genieten.

De tocht gaat eerst richting IJhorst en rijdt de gehele Gemeenteweg over tot aan Halfweg. De route is altijd een klein beetje een verrassing, de tocht gaat dit jaar naar het mooie museumdorp Orvelte in Drenthe. Daar wordt de middagpauze gehouden en zal de AMBC catering alle deelnemers, ouders en begeleiders voorzien van een heerlijke lunch.

Ouders en andere begeleiders reizen daarvoor even later in een touringcar meteen achter de karavaan aan. De terugweg wordt wederom via een mooie route gereden en de finish ligt tenslotte tegen half vijf ‘s middags bij Hotel-Restaurant Waanders in Staphorst waar de tocht middels een lekker etentje wordt beeindigd.

Lees ook:

Dossier: