Burgemeester over misdaadcijfers van 2018 in Staphorst

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD.
Foto: Politie

Een zware titel, waarvan ik hoop dat hij uw aandacht trekt: ‘De misdaadcijfers van 2018 in Staphorst’. Gelukkig valt het mee, want onze gemeente behoort tot de meest veilige gemeenten van Nederland. En dat is een goed bericht.

Vorige week werden in een informerende raadsvergadering de cijfers bekend gemaakt en toegelicht door de politie. Onze wijkagent lichtte de cijfers toe: een daling van het aantal woninginbraken, een daling van het aantal verkeersslachtoffers en in 2018 nul verkeersdoden. Dat zijn cijfers waar ik blij van word, en ik neem aan u ook! In totaal werden 309 aangiften/meldingen gedaan bij de politie. In 2017 was dit nog 6% meer. Dat zijn cijfers om mee thuis te komen, maar toch…

Toch zijn er zaken die mij zorgen baren. De stijging van het aantal zedenmisdrijven, de cijfers rondom huiselijk geweld, de toename van alcoholgebruik en de signalen van toenemend drugsgebruik- en handel. Het baart de politie ook zorgen. En u?

Daarnaast kunnen we de vraag stellen of alles wel bij de politie wordt gemeld. Ik twijfel en vermoed eigenlijk van niet. Uw oren en ogen zijn nodig. Ziet u iets opvallends en/of verdachts? Meld het bij de politie. Dat kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem. Samen houden we Staphorst veilig en samen zorgen we ervoor dat het nóg veiliger wordt. Ik reken op u!

Lees ook: Burgemeester Theo Segers fier op Staphorster ambassadeurs

Cookieinstellingen