Burgemeester van Staphorst in `strontbak` door het dorp

Vanmorgen reed er een witte David Brown met daarachter een piekfijn geverfde vierwielige wagen voor bij het gemeentehuis. `Staphorsters houden van kleuren`, aldus Jeanet Roo.

Gestoken in traditioneel uniform kwamen vader Johan Tippe en zijn jeugdige zoontje Julian als bijrijder burgemeester Segers ophalen voor een speciaal vervoer. De reis ging eerst naar de Yoran de Weerd ‘Burgemeester van Huttendorp Staphorst 2016’ aan het Mokkenland. Vervolgens gingen ze -samen met enkele vrienden- nog even `westeruut` alvorens ze `buuteruut` richting evenemententerrein de Tippe reden. Overigens kwam de burgemeester daar wel op een platte hooiwagen terecht evenals vele anderen.

De burgemeester had gelezen over het gebruik van een platte kar tijdens de volksgerichten en was daar beducht voor. Dit was een smallere met een diepe bak met een schuif achteraan. Hij haalde opgelucht adem. Hij wist toen echter nog niet waarvoor dit soort wagens vroeger gebruikt werden. Om de stalmest op het land te brengen. Een `strontbak` in de volksmond. De burgemeester maakte meteen een bruggetje naar duurzaamheid. In de bak lagen een paar in plastic verpakte strobalen voor wat extra schokdemping.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen