Huttendorp Staphorst 2016 van start op het gras

Met zijn allen aftellen van 2016 ..15 ..14 naar nul, daarmee startte Huttendorp in Staphorst. Er was geen wolkje aan de lucht. De beelden spreken voor zich.

De bouwers dragen dit jaar allemaal een geel petje. Voorzitter Haasjes gaf via de luidsprekers aanwijzingen, mededelingen en praktische tips door. Een treinmachinist toeterde naar de groep als groet: ‘Hij had gevraagd wanneer het Huttendorp was en er zijn dienst er op afgestemd’, aldus Haasjes.

In verband met de te verwachten hoge temperaturen in de loop van deze week is besloten het Huttendorp dit jaar weer te bouwen op het gras van De Tippe. 660 kinderen hebben zich dit jaar opgegeven om samen 129 hutten te bouwen, met vier series hutnummers ingedeeld naar groep op school.

Vanaf twee kanten kunnen planken en andere houtmaterialen opgehaald worden. In het midden op het asfalt stond de spijkerkraam. De spijkers worden gedosserd verstrekt. Daarnaast is de EHBO-post ingericht.

Er zijn een paar toegangswegen met rijplaten vanaf het asfalt naar het bouwterrein. Afgelopen weekeinde was het terrein in gebruik bij de AMBC. Tijdens het jubileumweekend waren er de grasbaanraces.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen