112

Technische recherche politie onderzoekt brandstichting

De politie onderzocht dinsdag 9 februari een mogelijke brandstichting in een loods aan de Secretaris Trooststraat te Staphorst.

Maandagavond 8 februari kregen de hulpdiensten rond 18.45 uur de melding dat er een brand woedde in de loods. Daarbij waren twee mannen weggevlucht. Twee getuigen meldden dat zij twee mannen hadden zien lopen en dat zij er vandoor waren gegaan.

Eén van de getuigen wilde de mannen aanspreken en kreeg daarbij een klap. Ze hadden het vermoeden dat de twee mannen de brand hadden aangestoken. Op grond van die informatie en de signalementen heeft de meldkamer van de politie via burgernet de inwoners van Staphorst gevraagd om naar de mannen uit te kijken.

Getuigenoproep
Er is veel informatie binnengekomen, maar dat heeft tot nu toe nog niet tot aanhoudingen geleid. Daarom vraagt de politie of getuigen die wel informatie hebben maar dit nog niet hebben doorgegeven om dat alsnog te doen. De politie is op zoek naar twee mannen met een licht getinte huidskleur, ongeveer 1.60 a 1.70 meter lang en ze droegen donkere kleding. Ze hadden een donker voorwerp bij zich, mogelijk een jerrycan. Ze zijn gevlucht in de richting van het centrum van Staphorst. Eén van de verdachten was te voet en de ander is gevlucht in een klein voertuigje.

Onderzoek
De brandweer heeft de brand geblust. De politie gaat op dit moment uit van brandstichting. Agenten hebben al een aantal getuigen gehoord. Daarnaast wordt er sporenonderzoek verricht en zijn er camerabeelden veiliggesteld. Hebt u meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen