Staphorsters laten 350 vluchtelingen even alles vergeten

Vluchtelingen hebben woensdagmiddag Kerst gevierd in Partycentrum De Vijverhoeve aan De lichtmis. Naast de viering kregen de 350 vreemdelingen ook een driegangendiner aangeboden.

Het initiatief hiertoe kwam van de zogeheten ontbijtgroep, heren uit alle kerken in de gemeente Staphorst die periodiek bij elkaar komen om met elkaar te spreken over van alles en nog wat.

Naastenliefde betrachten, laten zien hoe het ook kan, zonder kerkmuren in actie komen voor hen die het nodig hebben, dat was het doel. Alle kerken uit Staphorst en Rouveen en Rehoboth uit Nieuwleusen, particulieren en bedrijven betaalden de dik 4000 euro die nodig was. Zeger en Annelies Wijnands van De Vijverhoeve werkten onder de kostprijs.

De bezoekers die overal vandaag kwamen, werden in hun eigen taal te woord gestaan. Tolken zorgden voor de vertaling en via koptelefoontjes kon iedereen alles volgen. De bijeenkomst had een christelijk karakter, maar dat maakte de vele moslimbezoekers niets uit. In het gebed werd gevraagd of God iedereen wilde zegenen.

Het werd een hele bijzondere bijeenkomst, waarbij het samenzijn en de liefde van het Kerstkind centraal stonden. De Vijverhoeve zat tot de nok toe vol. Gasten werden door vrijwilligers gehaald en gebracht. Dat ging van Schalkhaar tot aan Ter Apel. Eén vrouw haakte voortijdig af. Ze moest in allerijl naar het ziekenhuis om te bevallen.

Enkele Syriërs valt het tegen dat er geen disco is, zegt Klaas Brakke (31) om vier uur ’s middags. De Staphorster heeft zojuist vier Syriërs opgehaald. „De sfeer in de auto was goed. Ik vertelde hun dat ik ooit in Jordanië en… Lees verder in het Reformatorisch Dagblad via de link in de tweet hieronder.

Lees ook:

Dossier: