Papagaaienactie Bond tegen Vloeken voor Vaderdag

Foto: Werkgroep Bond tegen Vloeken Staphorst

Dit jaar ging de Staphorster markt helaas niet door. Maar ook nu biedt de werkgroep van de Bond tegen vloeken de gelegenheid om te genieten en hiermee tegelijkertijd bij te dragen aan respectvol taalgebruik in Nederland. Kinderen kunnen een kleurplaat kleuren.

U leest het goed, het gaat hier over de papa-gaaienactie want het is daarnaast op D.V. 20 juni 2021 Vaderdag. Met deze actie is daar aandacht voor. Wellicht zit er iets tussen waar man en vader blij van wordt. De papegaai is al jaren in beeld als logo van de Bond tegen vloeken. ’Vloeken is aangeleerd, wordt geen naprater!’. De Bond tegen vloeken vindt het belangrijk dat er aandacht is voor het taalgebruik. Daarom deze actie.

Het bestelformulier met op de achterkant een kleurplaat is ook verspreid via meerdere scholen: “Zet ‘m op! Kleur de kleurplaat op je mooist in en wie weet maak jij kans op één van de prijzen! De winnaars worden (na telefonisch contact) bekend gemaakt via Staphorst Nieuws”. De kleurplaat kan ook bij het afhalen ingeleverd worden. Voor informatie: [email protected] of Jacolien Kisteman: 0522-292811.

Bestelling en adresgegevens doorgeven kan via [email protected] of inleveren bij één van de werkgroepsleden: André Beeke, Bosland 22; Klaasje Bloemert, Rijksparallelweg 63; Alike Dunnink, Gemeenteweg 369; Henk Dunnink, Klaas Kloosterweg West 12b; Jacolien Kisteman, Oude Rijksweg 319a; Vrouwgje Koppelman, Oude Rijksweg 394a; Bert Mokken, Gemeenteweg 206.

Te bestellen zijn diverse vleesproducten via Van Ettekoven, onder andere een lekker stuk grillworst (BBQ tip). Via het Kaaspakhuis jonge, belegen of drie soorten kruidenkaas (verrassing). Via Christelijk boekenhuis De Akker is er keus uit drie boeken: ‘Speciaal voor papa’ (C. H. Spurgeon e.a.), ‘Vader zijn met hart en handen’ (Bert Reinds) of ‘Een vader naar Gods hart’ (Jim George). Tot slot zijn er pakjes Markus stroopwafels.

De bestelling kan afgehaald worden tijdens de Drive-Thru op zaterdagmorgen 19 juni 2021 tussen 10 en 12 uur bij de Leerkamer, Kerklaan 6 te Staphorst. Bent u door omstandigheden niet in de gelegenheid om uw bestelling te komen halen dan bezorgen zij het bij u thuis. Betalen kan zowel vooraf via een betaalverzoek, of contant bij het afhalen (graag gepast). De laatste mogelijkheid tot bestellen is woensdag 9 juni 2021.

Lees ook: Bond tegen Vloeken verkoopt vlees op Staphorster markt