Leerlingen Pieter Zandt knappen oude aanhangwagen op

Foto: Pieter Zandt

Samen met de docent techniek hebben de leerlingen Van de Pieter Zandt in Staphorst een oude aanhanger gekocht, opgeknapt en bijna in nieuwstaat overhandigd aan meneer Van Ommen, conciërge van de school. Op de foto de trotse leerlingen (van links naar rechts): Reinier Kooiker, Christiaan Dunnink, Laurens Talen, Leander Mulder, Hendry Balder en Reindert Talen.

Om de leerlingen goed voor te bereiden op de praktijk hebben leerlingen Van de Pieter Zandt Staphorst de afgelopen maanden gewerkt aan een unieke praktijk-opdracht. Het idee om een project te bedenken waarbij leerlingen leren om zelfstandig aan de slag te gaan, is bedacht tijdens de lessen techniek. Al snel kwamen de enthousiaste leerlingen met het idee om iets te kopen en op te knappen. Toen de conciërge van de school aangaf een mooie aanhanger goed te kunnen gebruiken gingen de leerlingen met hun docent meneer De Vries snel over tot actie.

Het project startte met het zoeken naar een oude aanhangwagen die paste binnen het beperkte budget. Toen deze was gevonden hebben de leerlingen een plannetje gemaakt om stevig te onderhandelen met de verkoper. Hierdoor werd de aanhanger scherp ingekocht en bovendien hadden de leerlingen in de deal afgesproken dat deze zou worden bezorgd. In een goed uitgeruste werkplaats hebben de leerlingen de aanhanger helemaal uit elkaar gehaald en alles goed geschuurd en geschilderd.

De leerlingen hebben uitgerekend hoeveel plaatmateriaal ze nodig hadden en hebben dit besteld bij de plaatselijke doe-het-zelf zaak. De banden zijn vervangen bij autobedrijf Haasjes waarbij de leerlingen ter plekke uitleg kregen van de monteur over het monteren van de nieuwe banden. Verschillende onderdelen zoals verlichting en de koppeling zijn nieuw besteld en door de leerlingen gemonteerd.

Samenwerken, omgaan met teleurstellingen, onderhandelen, omgaan met tijdsdruk, techniek, houtbewerking, elektra en voertuigtechniek het is de afgelopen maanden allemaal gepasseerd. De leerlingen en de docent kijken samen terug op een mooi project en de Pieter Zandt heeft dankzij dit project een prachtige aanhanger tot haar beschikking. Met dit project hebben de leerlingen veel kennis opgedaan en vaardigheden aangeleerd.

Lees ook: Veel beweging en etenswaar op actiedag rond Pieter Zandt