Veel beweging en etenswaar op actiedag rond Pieter Zandt

Veel sportieve activiteiten vandaag rondom de Pieter Zandt in Staphorst voor de stichting Jafet. Janneke Galvão-Hulst, kartrekker van deze stichting was deze keer ook aanwezig. Ze is momenteel in Nederland.

De hardloopwedstrijd voor alle leerjaren en de groepen 8 van de basisscholen. Wethouder Bert Krale bleef de leerlingen ruim voor en reikte later in de aula de prijzen uit. De jongens van het vierde jaar hadden het te druk met de organisatie en liepen niet mee. Zij begeleidden de wedstrijd op de fiets.

Binnen was de  12-uurs spinningmarathon op hometrainers in drie of vier ploegen aan de gang. Zowel binnen als buiten op het plein was er markt. In de marktkramen was allerlei etenswaar te koop. Ter plekke werden poffertjes gebakken, puddingbroodjes bereid. Teveel om op te noemen.

Dit jaar geen rodeostier op het plein maar een spiraalspel in het groot. De missie is om een ijzeren staaf met een ring zonder (of zo min mogelijk) de kronkelige draad te raken. De score werd genoteerd.  Ook nieuw was het schieten met een luchtbuks. Veel jongens waagden een poging.

Omzien naar kansarme kinderen in Rio de Janeiro in Brazilië is de missie van Stichting Jafet. Evangelisatie onder kinderen in de sloppenwijken en op straat. Ze bieden aandacht en geborgenheid, praktische en sociale ondersteuning , en daarmee een betere toekomst voor die zielen.

Lees ook:

gallery
33209
Veel beweging en etenswaar op actiedag
Veel sportieve activiteiten vandaag rondom de Pieter Zandt in Staphorst voor de stichting Jafet. Janneke
https://staphorst.nieuws.nl/knipsels/33209/beweging-en-etenswaar-op-actiedag-rond-pieter-zandt/
2018-09-26T22:31:35+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/09/26214235/DSCN1942.jpg
goede doelen, jafet, pieterzandt, twitter, wethouders
Knipsels, Video's