Inschrijvingstermijn 19e Huttendorp Staphorst verlengd

Foto: Harm Brand

Op dinsdag 4 juni 2019 zijn op de basisscholen in Staphorst de sponsorkaarten uitgedeeld voor Huttendorp 2019. Bij de sponsorkaart zit ook een brief met belangrijke informatie, ook voor de ouders. Daarmee gaat de sponsorloop voor de leerlingen van de groep 5 tot en met groep 8 weer van start. Voor de kinderen van groep 8 zit er nog een extra brief bij voor de overnachting.

Vanaf dinsdag 4 juni is ook het online aanmelden voor deelnemers opengesteld. Dit kan inmiddels tot en met zaterdag 15 juni 2019. De inschrijving was oorspronkelijk geopend tot en met woensdag 12 juni, maar in verband met vakantie van de CNS is besloten de inschrijfperiode te verlengen. Vorig jaar namen 664 kinderen uit Staphorst deel aan het Huttendorp, die samen 129 hutten bouwden. Dit jaar wordt het evenement voor de 19e keer georganiseerd. De teller staat op 12 juni om 21:00 uur op 574 aanmeldingen.

Het Huttendorp wordt gehouden op dinsdag 20 tot en met donderdag 22 augustus 2019. Dit is in de week na de bouwvakantie en de laatste week van de schoolvakantie. Tijdens het Huttendorp zullen de kinderen in groepjes van 4, 5 of 6 een hut bouwen, waardoor er in twee dagen een tijdelijk dorp met veel gevarieerde hutten ontstaat. Op donderdag is het Huttendorp toegankelijk voor publiek. Het evenement wordt op donderdagmiddag beëindigd met afsluitende spelen.

Het organiseren van het Huttendorp is zonder vrijwilligers niet mogelijk. Via de website kunnen belangstellenden zich aanmelden als bouw- en opruimvrijwilliger of spel- en groepsvrijwilliger. De minimumleeftijd hiervoor is 16 jaar. Het is de bedoeling dat op donderdagavond het Huttendorp terrein weer geheel wordt opgeruimd. Daarom wordt er alvast een beroep gedaan op de vrijwilligers om deze avond indien mogelijk hiervoor vrij te houden.

In de Huttendorp week zal er voor de 15e keer een professionele ‘hut’ gebouwd worden, die op donderdag bij opbod verkocht wordt. De netto opbrengst van het Huttendorp is bestemd voor Stichting Ontmoeting die hulp biedt aan dak- en thuislozen. De inschrijfmiddag, waarop het sponsorgeld ingeleverd kan worden, staat gepland op woensdag 26 juni 2019. Meer informatie hierover in het bericht: Inschrijven voor 19de Huttendorp met minstens 17,50 euro.

Lees ook:  Veiling buitenverblijf op Huttendorp voor Ontmoeting (video)

Dossier: Huttendorpen