Demonstratie The Outstanding Partner op Truckersdag 2018

Als snel na de opening van de Truckersdag werd de eerste demonstratie aangekondigd. Die van Outstanding Partner uit Heemstede om 10:30 uur. Ondertussen daarom een kijkje op het terrein.

Iemand van een Staphorster transportbedrijf was bezig om  kratten te stapelen met de stenenklem aan de autolaadkraan. Met uiterste precisie werd de stapel al hoger. Op het terrein stonden hofjes met rijen vrachtwagens, vaak meerdere van één firma bij elkaar. De spoorwegovergang was wel open, maar alleen via de Parallelweg bereikbaar.

Toen kwam de kraan van The Outstanding Partner in actie. Jeroen Mense is eigenaar en bedient deze hoofdzakelijk zelf met op de zijlijn zijn echtgenote Mariëlle. Zij ondersteunt hem betreffende planning en promotie. Met verve legde zij zaken uit aan de presentator en het publiek.

Enkele kinderen werd gevraagd om te gaan staan, tot waar zij verwachtten dat de kraan zou reiken. De top schoof aan alle kindertjes voorbij. Daarna ging hij omhoog. Volledig uitgeschoven met jib, bereikt de kraan een hoogte van 64 meter (reikwijdte 58 meter). De vrachtwagen heeft een motorvermogen van 500pk en telt 6 assen.

De mannenbroeders van transportbedrijf Van der Sluis stonden met belangstelling te kijken. Hun werk is toch weer heel anders, een beetje een andere tak van sport, aldus presentator Kuiers. ‘Zouden jullie dit ook kunnen over zo’n afstand?’. “Nee, nee dat wordt ‘em niet”.

Lees ook: