Tweejaarlijkse Truckersdag chauffeursvereniging op Tippe

Foto: Harm Brand

Op zaterdag 29 september 2018 houdt chauffeursvereniging de Lichtmis, op het evenemententerrein ‘de Tippe’ in Staphorst, de tweejaarlijkse Truckersdag. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang.

Programma Truckersdag 2018 (exacte tijden kunnen afwijken).

10:00 – Opening Truckersdag 2018
10:30 – Demonstratie The Outstanding Partner uit Heemstede.
11:15 – Binnenkomst 30 Oldtimers Veteranen Vrachtauto Vereniging
12:00 – Demonstratie van Kooiker Zuigtechniek uit Staphorst.
13:00 – Demo Stark Holland / Dulasta uit Staphorst.
13:30 – Vertrek oldtimer trucks voor rondrit + oldtimer defilé.
14:30 – Demo Nooteboom trailers uit Wijchen.
15:15 – Demonstratie Bomen transport, door Martin Heimensen uit Harderwijk en Talen rondhout handel uit Staphorst.
16:00 – Klapper Piepn Kiekn.
17:00 – Prijs uitreiking diverse wedstrijden en uitslag mooiste truck verkiezing.
18:00 – Einde activiteiten Truckersdag 2018

De chauffeurs vereniging telt inmiddels ruim 400 leden en houdt diverse evenementen voor hun leden. De twee jaarlijkse truckersdag is daarvan het grootste evenement. Dat dit evenement leeft onder de chauffeurs blijkt uit het aantal aanmeldingen. Er komen een record aantal vrachtwagens naar De Tippe op 29 september 2018. Op zaterdag staan er totaal zo’n 300 trucks opgesteld.

Zaterdag begint de dag om 10.00 uur met de opening. Er worden dan ruim 250 trucks verwacht, deze worden dan opgesteld voor show en demo’s. Tevens zijn er diverse activiteiten op transportgebied, nieuwste trucks, chauffeurs markt, mooiste truckverkiezing, oldtimer trucks, demo van transportbedrijven,  en diverse andere activiteiten. Alle dealers uit de omgeving verlenen hun medewerking en komen met het nieuwste materiaal naar Staphorst toe. Tevens zijn diverse standhouders met allerlei producten voor de transportbranche aanwezig. Banjo en de Dj’s van piraten zender “de Bonte Kiele” zijn aanwezig voor de muzikale omlijsting van dit geheel.

Parkeren kan op het terrein van Rijkswaterstaat. De organisatie verzoekt een ieder die de truckersdag komt bezoeken om zich aan het parkeerbeleid te houden. De organisatie verwacht namelijk veel publieke belangstelling. Er worden pendelbussen ingezet om de bezoekers van het parkeerterrein naar de Tippe te brengen. Bezoekers per fiets worden verzocht hun rijwielen te parkeren aan de Ebbinge Wubbenlaan. Het parcours rondom de Tippe wordt zaterdag afgesloten. Het parkeerterrein van VV Staphorst is wel bereikbaar, maar alleen voor voetbalbezoek.

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur komen eerste trucks al binnen. Vrijdagavond is er een besloten feestavond voor leden en genodigden. Op vrijdagavond verwacht de organisatie ruim 200 vrachtwagens, deze komen op het terrein te staan voor show en gezelligheid. De organisatie heeft wederom een ludieke afsluiter van het evenement bedacht.

Het ultieme geluid van een Scania V8 zal uitgebreid te horen zijn als aan het einde van de middag een stuk of 15 van deze prachtig klinkende trucks de motoren starten, het publiek kan dan mee genieten van: “Klapper Piepn Kiekn”. Tijdens de dag kom je overal op het terrein teksten tegen met ludieke Staphorster dialect kreten.

Lees ook: