Boerenjongens en warm buffet bij Zonnebloem in 2018

Foto: Jan Figeland

De vrijwilligers begonnen met het treffen van de voorbereidingen om gasten te ontvangen voor de eerste bijeenkomst in 2018. Dinsdag 23 januari ‘s middags rond 15.00 uur was het weer zover. De bloemetjes werden op tafels gezet, chocolaadjes werden in schaaltjes gedaan, de glazen werden gevuld.

Deze bijeenkomst werd gehouden in het dienstencentrum aan de Berkenlaan te Staphorst. Rond 16.15 uur zou de zaal open gaan maar de eersten waren ruim op tijd binnen en enkele gasten werden gehaald door de aanwezige vrijwilligers.  Rond half vijf was de zaal mooi gevuld. Veel rollators stonden weer geparkeerd in de hal.

Ruim 65 gasten/deelnemers en vrijwilligers waren aanwezig, een zeer mooie opkomst waar we trots op kunnen zijn. We zijn begonnen met een Nieuwjaarsborrel o.a. boerenjongens, iets wat er eigenlijk ook bij hoort. Femmie Bovenhuis, bestuurslid activiteiten opende de bijeenkomst.

Tijdens het nuttigen van de drankjes las mevrouw Akkerman-Koobs diverse prachtige verhalen in het dialect voor. De verhalen in het dialect werden bij de gasten goed ontvangen. Nadat een ieder de drankjes goed hebben laten smaken werd een ieder gevraagd gebruik te gaan maken van het warme buffet welke van te voren keurig was neergezet.

Er was keuze genoeg. Velen hadden wel behoefte aan een tweede ronde. Al met al zag het er dan ook voortreffelijk uit. Na enkele gesprekjes met gasten kregen we de indruk dat ze het goed lieten smaken. Na het eten werd een koffie ronde gedaan met diverse soorten chocolaatjes.

Zo rond 18.45 uur heeft Femmie de bijeenkomst afgesloten en werd iedereen bedankt voor de komst. We kunnen en mogen zeggen dat het een leuke middag is geweest voor zowel de gasten als de vrijwilligers. Tot zover het sfeerverslag in tekst en foto’s van de hand van Jan Figeland.

Lees ook: